Kuhmon Mielenterveysseura tiedottaa syksyn ohjelmasta

22 Lok

 

Kuhmon Mielenterveysseura aloittaa lauantaina 23.11. klo 9.00.  kerran kuukaudessa kokoontuvan ”Yksinhuoltajien voimavarayhmän”. Se kokoontuu aina Valkamassa kerran kuukaudessa. Mukaan voi ottaa leikki-ikäisiä lapsia, joita leikitytetään askarteluhuoneessa.

 

Ensimmäisenä aiheena ryhmässä on ”Tietoisuustaidot arjen apuna”. Tietoisuustaidot, kuten “mindfulness” (hyväksyvä läsnäolo)  ovat olleet paljon tapetilla viime vuosina sekä lääketieteessä että psykoterapiassa. Tietokirjailija, hypnoterapeutti ja hammaslääkäri Kati Sarvela kertoo, mitä tietoisuustaidot ovat, ja kuinka niitä voisi hyödyntää hyvässä arjessa. Teemme myös hyväksyvän läsnäolon harjoituksen. Tilaisuus on yksinhuoltajille ilmainen. Muille sisäänpääsymaksu on 5 euroa.

 

Lisäksi Mielenterveysseura järjestää Perinneporina-piiriä, jossa pienellä porukalla työstetään yhdessä uutta kuhmolaisten tarinaa. Kokoonnumme seuraavan kerran tiistaina 29.10. klo 18.00 Valkamassa (rakennus terveyskeskuksen ja Punaisen Ristin talon välissä).  Työstettävänä olevalla yhteisellä monitaiteellisuuteen tähtäävällä esityksellä on tällä kertaa teemana  ”Rajalla oleva ihminen” eli se, miten naapurimaan välitön läheisyys on vaikuttanut kuhmolaisten tarinoihin, ja miten se tekee sitä tänä päivänä.

 

Tarkoitus on ryhmässä ylittää sekä ikäpolvien että kulttuuristen taustojen välisiä rajoja. Koululaiset, vanhukset, kaikki ovat tervetulleita! Kaikki vanhat ja uudet tarinat ovat erittäin toivottuja. Aluksi tarkoitus on punoa tarinoista pienempiä näytelmiä. Jaamme yhteisiä tarinoita, ja teemme pieni näytelmällisiä harjoituksia.  Mikäli hanke edistyy, saatamme seuravana talvena tehdä niistä vielä suuremman monitaiteellisen esityksen.

Lisäkysymykset sarvela.huotari@gmail.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: