Surutanssin lumoa

18 Hel

Olipa taas mukavat sunnuntai-illan harjoitukset. Kyllä tuo ohjaajamme Maija on ihmeellinen nainen. Miten hän sen tekee?

Maija saa meistä ihmisistä nimittäin esiin pienellä, yksinkertaisella ohjauksella monet puolemme. Koskettava surutanssi toi uutta sisältöä harjoituksiimme. Kuhmossa on hukkunut paljon ihmisiä, erityisesti uitossa tai kalastusretkillä miehiä. Monen puolison sydän on ollut aamuvarhaisella pakahtua tuskan painon alle. Surun saimme nähdä esiintyjien kehosta ja kasvoista.

Parasta harjoituksissa on mielestäni ollut se, että eri-ikäiset ihmiset ovat saaneet tutustua toinen toisiinsa. Vanhemmat rouvat ja herrat ovat ohjanneet nuoria (mites ne kylvöhommat ennen tehtiinkään?) ja nuoret rikkaalla mielikuvituksellaan meitä vanhempia.

Olemme tutustuneet kymmeniin uusiin porukkalaisiin tämän vapaaehtoisen taideprojektin tiimoilta. Sitä tuntee itsensä oikeastaan etuoikeutetuksi. Yhdessä hyvän tai kauniin  tekeminen on voimannuttavaa.

Siitä tulikin mieleeni, että Kuhmon Mielenterveysseura järjestää huhti-toukokuussa tukihenkilökoulutuksen kolmena viikonloppuna. Kuhmossa on kymmeniä yksinäisiä ihmisiä, jotka tarvitsisivat ystävää. Tutkimusten mukaan omaa elämänlaatua voi lisätä tulemalla  mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Koskaan ei tiedä, milloin itse siirryt avun tarvitsijaksi! Rovaniemellä on kokemusta jo siitä, että ensimmäiset tukihenkilöt ovat siirtyneet vapaaehtoispalveluiden käyttäjiksi.

Tule mukaan!

PS. Jos kiinnostaa tulla mukaan Perinneporinoihin, tule mukaan torstain tai sunnuntain harjoituksiin klo 18.30 Tuupalaan. Vielä löydämme tehtävän sinulle!

Lisätietoja: huotari.sarvela(at)gmail.com 0400-295973

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: